Sociale Cultus

geeft de geest een woning

Sociale Cultus 2

antroposofische gemeenschapsvorming

De groep die in april gestart is, gaat na de zomer nog vier keer door. Deze groep bestudeert het boek van Steiner Een weg tot zelfkennis, uit 1912, dat uit acht meditaties bestaat (opgenomen in de Steiner-vertaling Meditatie). 

We beginnen in september met de vijfde meditatie. De ervaringsweg bracht ons bij het raadsel van de dood, het waarnemen met het levenslichaam, het begrijpen van wat helderziendheid is en het terugschrikken voor de drempel.

We gaan nu verder op deze weg met de eenzaamheid van de ziel, de ontmoeting van geestwezens, veranderingen in jezelf tijdens de ziele-reis en het beleven van vorige incarnaties. De tekst is een bijzondere compositie van 8 meditatieve teksten die met elkaar een geheel vormen. Steiner beschrijft hierin ook zijn eigen ervaringsweg. 

De studie van de tekst is slechts de basis waarop we langs kunstzinnige en rituele weg proberen op te stijgen naar een gemeenschappelijke ervaring van een hogere kracht in de groep. Want dat is wat de huidige tijd steeds meer nodig heeft. 

Er kan nog iemand aansluiten als diegene bereid is de eerste vier meditaties van te voren zelfstandig door te nemen. 

data

27 september, 25 oktober,
22 november en 20 december
maandagmiddag van 13.45 – 17.15 uur

locatie

Zeist

kosten

100 euro

begeleiders

Pim Blomaard

Deze cursus is een vervolg, er is nog een plek met voorwaarde, zie tekst

“ Er wordt verteld wat je
in je ziel kunt ervaren
als je je op een bepaalde
manier op weg begeeft
naar de geest. Dit boek kan daarom
beschouwd worden als een weergave
van belevenissen in de ziel.“
Over 'Een weg tot Zelfkennis'

Deze cursus is een vervolg, er is nog een plek met voorwaarde, zie tekst

Inspiratie

Antroposofie

Hoe kan het dat antroposofen scholen, zorgboerderijen, huisartspraktijken, een kerk en een bank beginnen? Dat zij al een eeuw bezig zijn met biodiversiteit, organische architectuur, organisatieontwikkeling en leefstijl? Komt dat omdat ze op de huid van de tijd zitten? 

Antroposofie helpt om niet alleen anders naar de wereld te kijken, maar vooral ook om vanuit verschillende perspectieven te kijken.