Beroepstraining Antroposofie

het innerlijk leven verbinden met het uiterlijk leven

Beroepstraining Antroposofie

zeven tweedaagse bijeenkomsten of tien bijeenkomsten van een hele dag

Steeds meer mensen ervaren dat ze hun innerlijke en geestelijke leven en het dagelijks (werk)leven met elkaar willen verbinden. En steeds meer initiatieven en organisaties herkennen dat hun ontwikkeling afhangt van ieders eigen ontwikkeling als mens en van de kwaliteit van het samenwerken.

Met de Beroepstraining Antroposofie willen we vanuit een spiritueel mens- en wereldbeeld aan deze opgaven werken. We willen dat werkplekken inspirerender en geïnspireerder worden. En dat we daartoe ieder onze bijdrage kunnen leveren – ook ervarend wat een anders bijdrage is. Zodat je werk meer betekenis kan krijgen voor de wereld van morgen.

We bieden een gedegen verdieping in kernaspecten van de Antroposofie en hoe deze helpend kunnen zijn om innerlijk leven en werk te verrijken en te verbinden. Ook helpt Antroposofie om je bewustzijn te vergroten voor wat de wereld van nu, klein en groot, nodig heeft en wat jij als individu daarin wil betekenen en zijn. We willen samen werken op een sociaal kunstzinnige manier en daarin ook toekomst capaciteiten oefenen. En ook oefenen we om contemplatief onderzoekend open te staan voor een inspirerende meewerkende werkelijkheid. Naast de werkgroepen, oefeningen en gesprekken gaan we ook op werkbezoek. We nodigen elke bijeenkomst ervaren mensen vanuit verschillende organisaties en werkvelden uit waar een spiritueel ideaal wordt verbonden met een maatschappelijke opgave en met gezamenlijke en persoonlijke ontwikkeling.

We starten in het najaar met twee trajecten. De ene beslaat 3,5 dagdeel op vrijdag en zaterdag en heeft als voordeel dat er weinig overlap is met werktijden. Ook blijkt het samenkomen op twee achtereenvolgende dagen verdieping te geven, inhoudelijk en qua groepsproces. Daarnaast is er een traject van 10 x 2,5 dagdeel op dinsdagen waar je juist tijdens werktijd bijeen komt en niet een deel van het weekend gebruikt.

data

Zeven tweedaagse bijeenkomsten
Steeds op vrijdag van 13.15 tot 21.00
en op zaterdag van 10.00 tot 15.00
Data in 2022
7 en 8 oktober, 11 en 12 november, 9 en 10 December 
Data in 2023
13 en 14 januari, 10 en 11 februari, 10 en 11 maart, 14 en 15 April

Tien hele dagen
Steeds op dinsdag van 10.00 tot 20.30
Data in 2022
4 oktober, 1 november en 6 december
Data in 2023 
17 januari, 14 februari, 14 maart, 18 april, 9 mei, 12 juni en 13 juni

locatie

Zeist

kosten

€2450,- inclusief btw (reductie mogelijk)

begeleiders

Pim Blomaard,
Auke van der Meij,  
&
Clarine Campagne

"Antroposofie wordt praktisch
wanneer je haar zó verinnerlijkt
dat zij je handelen inspireert."
-Auke van der Meij-