Kern-Werk

werken aan de kern van de ander en elkaar
werken aan de kern van je zelf en je werk

Je hart laten kloppen bij wat je doet

tweedaagse & zes middag-avonden

Hoe kom je bij de kern van wie je bent en wat je wilt? Hoe help je anderen bij hún kern te komen? Deze zoektocht willen we aangaan in een gezamenlijk traject. En dat in de context van de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan.

Wat roept jou nu (op)? En welke vernieuwing wil je inzetten zonder terug te schieten in oud gedrag en comfortzones? Hoe verbinden zich de vragen in je werk met wat jij nu te doen hebt? 

Een nieuwe werkstroom is ontwikkeld – onder meer voor degenen die verder willen na de Beroepstraining Antroposofie. Voor hen, en ook voor vele anderen, wordt zo duidelijk dat we elkaar nodig hebben om echt te vernieuwen – wij zelf en in ons werk. Dat je wilt blijven kloppen met wat je doet. Dat het helpt elkaar steeds weer te zien in die vernieuwingsbeweging. Dat je elkaar kunt steunen in hoe je kloppend in leven en werk wilt staan. 

We willen werken vanuit het ideaal van een ‘Christusimpuls’ als wezenlijke kracht in deze tijd. En we willen graag gezamenlijk onderzoeken hoe we dat op een actuele manier kunnen doen. Los van kerkelijke voorstellingen en als een midden-verzorgende, helende inspiratiekracht waar ieder een eigen verbinding mee kan opbouwen.

We gaan werken aan een eigen werkvraag die ertoe doet, we willen ons verdiepen in relevante inhoudelijke bijdragen en we willen steeds reflecteren op wat onze ervaringen ons vertellen over eigentijdse antroposofie en over onze samenleving. 

De eerste bijeenkomst is een retraite waarin we aandacht geven aan het onderzoeken en samen vinden van (de richting van) ieders werkvraag. Het gaat daarbij om hetgeen je in deze fase van je leven echt aan te gaan hebt en wat of waaraan je wilt transformeren, en daarmee ook (aan) je (werk)context.

data

tweedaagse 12 en 13 november:
vrijdag 14.00-21.00 | zaterdag 10.00-17.00u

daarna: vrijdagen van 14.00-21.00u
12/11 | 3/12 (of 10/12) | 21/1 | 18/2 | 18/3 | 22/4 (of 29/4)

locatie

Boslaan 15, Zeist

kosten

€ 726,- ( prive ) €989 (via organisatie )
inclusief btw

begeleiders

Pim Caljouw,
Pim Blomaard
&
Clarine Campagne

Helaas is de groep van Kern-Werk vol. Als je je nu aanmeldt, kom je op de wachtlijst.

"Wil je je eigen wezen leren kennen,
Zie dan in de wereld om je heen.
Wil je de wereld werkelijk doorgronden,
Kijk dan in de diepten van je eigen ziel."
- Rudolf Steiner -

Inspiratie

Contemplatief Onderzoeken

Het oefenen van contemplatief onderzoek geeft in feite vorm aan een scholingsweg, een weg die uitkomt bij de wijsheid van de Kleine Prins; ‘Alleen met het hart kun je goed zien’. We kunnen deze vorm van onderzoek ‘hartedenken’ noemen.  Voor allen die meer van het hoofd naar het hart willen reizen kan het contemplatief onderzoek een hulp zijn op die reis. Een reis om nieuwe vermogens te ontwikkelen.