Living Connections

antroposofische meditatie

Living Connections

werkdag én online conferentie over antroposofische meditatie

Het ‘Goetheanum Meditation Worldwide Initiative’ is een actief internationaal netwerk van mensen die met groepen, op vele manieren, werken aan meditatie. We waren (zoals eerder aangekondigd op deze website) van plan in april in het Goetheanum een conferentie te organiseren over Antroposofische Meditatie. Omdat dit door de reisbeperkingen en regels nu niet mogelijk is verzorgen enkele van de Nederlandse werkgroep leiders een Meditatie-werkdag op 24 april. Daarnaast wordt gewerkt aan een online programma van 22 tot 25 april, dit kan je na Pasen vinden op de website.  

Juist in deze tijd met alle aanwezige, aardse en spirituele krachtenvelden, willen we graag een bijeenkomst organiseren. Doel is om enkele facetten van het rijke veld van antroposofische meditatie te leren kennen en elkaar te inspireren in hoe je kan mediteren. Dit kan persoonlijk versterkend werken in deze verwarrende tijd met vele uitdagingen, maar ook je werkleven en verbindingen met mensen en met de natuur kunnen erdoor verdiept worden.

We leven nabij de drempel waar de natuurlijke, de menselijke en de geestelijke wereld op vele manieren contact maken. Dit roept op om open ruimten te scheppen in ons eigen leven maar ook in het samen zijn en samen werken. Daarin kunnen we geestelijke inspiratie ervaren die helend werkt voor onszelf, onze gemeenschappen en voor onze wereld.

Globaal programma: in de ochtend en middag korte inleidingen over verschillende aspecten van meditatie en in de ochtend en middag een workshop met oefeningen waarbij je kunt kiezen uit meerdere vormen. Het thema van de ‘drempel’ tussen de zintuiglijke wereld en de geestelijke wereld zal een centraal thema zijn.

Voor het programma van de online conferentie klik hieronder:

data

24 april 2021

locatie

omgeving Driebergen-Zeist

kosten

naar draagkracht tussen de 20 en 50 euro. Lunch zelf meenemen, voor koffie, thee en koek wordt gezorgd.

begeleiders

Jaap van de Weg, Frans Romeijn, Auke van der Meij, Pim Caljouw, Clarine Campagne

''Wanneer men begint te mediteren,
stelt men de enige echt vrije daad,
die in een mensenleven mogelijk is.'’
- Rudolf Steiner -

Inspiratie

Grondsteenspreuk, een vriend voor het leven

Wat is eigenlijk de bron waar vanuit je mens bent en werkzaam kunt zijn? Wat inspireert je ten diepste? Hoe ben je daarmee in contact? En ook: welke weerstanden houden je af van het werken en zijn vanuit je bron? We willen open ruimte creëren voor deze wezenlijke vragen en elkaar steunen bij het vindproces.