Grondsteenspreuk

vriend voor het leven

Grondsteenspreuk

een meditatie als kennismaking met antroposofie

Kennismaken met antroposofie: dat kan heel enthousiasmerend zijn! Maar ook deze ervaring kan dan optreden: antroposofie omvat wel heel veel, zij is groots en diepzinnig. Kan ik dat allemaal wel bevatten? Je vraagt je af: is er niet een soort kern, een samenvatting? Die is er: de Grondsteenspreuk! Rudolf Steiner maakte hem in 1923, zodat we een bodem hebben om op te staan. In drie bijeenkomsten kun je met behulp van de Grondsteen werken aan je eigen ‘geestelijke bodem’.

De Grondsteen kun je in je ziel een werkelijkheid laten worden. Drie maal begint de spreuk met Mensenziel!  Hoe je als mensenziel drievoudig op aarde en in de kosmos leeft, dan kun je op een spoor gaan komen. “Zeg elke ochtend, als je uit bed stapt, en je voeten de grond raken, Mensenziel!” Zo kun je volgens Rob Otte je verbinding met de spreuk op gang brengen.

We gaan in drie bijeenkomsten de spreuk leren kennen. We doen samen onderzoekende oefeningen, zo leren we met en van elkaar. Door de Grondsteenspreuk wordt antroposofie toegankelijk.

Zie voor de tekst: de Grondsteenspreuk. 

data

Twee zaterdagochtenden
13 & 20 november 2021
10:00 - 12:30

locatie

Zeist

kosten

80 euro excl btw

begeleiders

Auke van der Meij

"Dat goed worde,
wat wij uit harten grondvesten,
wat wij uit hoofden
leiden willen "
- Deel van de Grondsteenspreuk -

Inspiratie

Menskunde

Zorgvuldig zicht krijgen op iemands constitutie, z’n voor en afkeuren, wat op z’n pad komt en zijn drijfveren, kan een vermoeden opleveren van iemands diepere, essentiële wilsrichting. Je kan aan de uiterlijke biografie steeds meer van de innerlijke, grotere, biografie leren kennen.
Tweedaagse Werkplaats Menskunde in karmisch perspectief, oefenend samen werken aan de biografie van Marie Steiner.