Antroposofische Meditatie

een introductie

In hartedialoog met de Tijdsgeest

vijf online introductielessen

Meditatie is een krachtige hulp om evenwichtig te leven in steeds chaotischer tijden.Door de aanwijzingen van Rudolf Steiner is deze eeuwenoude praktijk geactualiseerd en aangepast aan ons hedendaags bewustzijn. Met helderheid, enthousiasme en tegenwoordigheid van geest kan meditatie vruchtbaar worden in het dagelijks leven en in de praktijk van je beroep. 

In deze cursus leer je aan de hand van praktische oefeningen om innerlijk een vrije ruimte te scheppen waarin je rust kan vinden. Je leert om je gedachten, gevoelens en wilsintenties waar te nemen, vrij te maken van de zintuiglijke indrukken en te verlevendigen. Je creatieve vermogens worden hierdoor gewekt om complexe inzichten in imaginatieve beelden samen te kunnen brengen, om geïnspireerd te worden door nieuwe perspectieven en om intuïtief nieuwe mogelijkheden te ontdekken voor geëngageerd en moreel handelen. Kortom een cursus om vaardig te worden voor de toekomst, in harte-dialoog met de tijdsgeest.

 

data

donderdagavonden
12, 19 en 26 mei,
2 en 9 juni
van 20:00 tot 21:30

locatie

ONLINE

kosten

€ 121,- inclusief btw

begeleiders

Bart Vanmechelen

" Mediteren betekent
een zodanige innerlijke warmte opwekken
voor schijnbaar abstracte gedachten,
zoals men deze in de wereld opwekt
als men zich met een liefhebbend hart
richt naar een andere persoon
of naar een of andere gebeurtenis in de wereld "
- Rudolf Steiner-

Inspiratie

Living Connections

Deze tijd versterkt bij velen een bijzonder verlangen. Een verlangen naar het verdiepen van je innerlijke veerkracht, zelfkennis, verbondenheid en betekenisvol kunnen zijn. Deze bijeenkomst gaat over leren, uitwisselen en je motivatie versterken voor innerlijk werk, ook voor de wereld.